Cookies med triple chokolade og chokolade-appelsin

Vi er gået i gang med julebaget! Og der er nu lavet en masse cookies-kugler som ligger i fryseren og bare venter på 10-12 min i ovnen! 😀

Jeg bruger opskriften fra “politikkens håndbøger – Børnenes bagebog”. Jeg har dog lavet lidt om i opskriften, da jeg ikke bruger nødder og rosiner. Og så har jeg eksperimenteret og lavet nogle med appelsin. Mine opskrifter kommer her:

Triple chocolate cookiesIMG_20131203_175052 copy

100g Brun farin
100g Sukker
125g Flydende becel / Blødt smør
½ Vaniljestang
1 Æg
1tsk Bagepulver
150g Hvedemel
½tsk Salt
75g Mørk chokolade
75g Lys chokolade
75g Hvid Chokolade

Tænd ovnen på 175grader almindelig ovn. Rør brun farin, sukker og becel sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør den i sukker/smørblandingen. Slå ægget ud og kom det i. Bland bagepulver, mel og salt i en skål og rør det herefter i smørblandingen. Hak chokoladen og bland den i.
Tril kugler og læg dem på en bageplade. De skal ligge med GOD afstand da de flyder helt ud.
Sæt bagepladen i ovnen (kun 1 af gangen) og bag dem i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle af på pladen til de er faste.
Appelsin-chokolade cookies
IMG_20131203_180600 copy

100g Brun farin
100g Sukker
125g Flydende becel / Blødt smør
½ Vaniljestang
1 Æg
skal af 1 appelsin
Saft af ½ appelsin
1tsk Bagepulver
200g Hvedemel
½tsk Salt
200g chokolade-orange stænger

Tænd ovnen på 175grader almindelig ovn. Rør brun farin, sukker og becel sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør den i sukker/smørblandingen. Slå ægget ud og kom det i. Appelsinskal og saft blandes i. Bland bagepulver, mel og salt i en skål og rør det herefter i smørblandingen. Hak chokoladestængerne og bland dem i.
Tril kugler og læg dem på en bageplade. De skal ligge med GOD afstand da de flyder helt ud.
Sæt bagepladen i ovnen (kun 1 af gangen) og bag dem i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle af på pladen til de er faste.

*****************************************************************************************************
TIP!
Lav stor portion og tril kuglerne. Læg den på et skærebræt og frys dem ned. Når de er frosne ligges de i en bøtte. Kuglerne skal kun tø op i 5-10 minutter på bagepladen inden de bages. Så er der altid friskbagte cookies! 🙂
*****************************************************************************************************

I dag har vi hentet juletræ, så nu skal det bare pyntes!!
God weekend til jer alle!!

 

8 tanker om “Cookies med triple chokolade og chokolade-appelsin

  1. Sjovt nok så bagte vi også cookies her i huset den anden dag… Her blev det med mørk og hvid chokolade, og nogle med smarties….

Skriv et svar til Camilla Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *