Flere lækkerier

Her er de sidste opskrifter fra weekendens tur i køkkenet 🙂

Jeg har lavet et par små glas Nutella/smørbar chokolade – den er rigtig lækker  og virkelig nem at gå til!!
Jeg brugte det ene lille glas som værtindegave til Scrapklub i søndags 🙂
Det er Mette Blomsterbergs opskrift og den lyder sådanne her:

125 g. god mørk chokolade (ca. 56%)
100 g.  god lys chokolade
2½ dl. piskefløde
50 g. hasselnødder, ristede & blendede til “mel”
50 g. smør (saltet!)

Hasselnødderne ristes kort i ovnen ved 220 grader i 5 – 6 minutter. Afkøles og hinderne masseres af med fingrene. Blend til fint hasselnøddemel.
Alt chokoladen hakkes fint og kommes op i en stor skål. Piskefløden bringes i kog og tages af varmen. Halvdelen af den brandvarme fløde hældes direkte over den finthakkede chokolade – rør med en ske eller en gummiskraber og rør godt til der dannes en emulsion.
Tilsæt mere og mere varm fløde mens der stadigt røres. Tilsæt smørret i små stykker under stadig omrøring…
Tilsæt slutteligt nøddemelet. Chokoladesmørret hældes på rengjorte glas og lukkes til med låg. Opbevares i køleskab op til 3 uger.
IMG_4060 Clille

Jeg manglede også nogle lækre boller som både var nogenlunde sunde og mættende. Jeg fandt en nem opskrift, som både er med grahamsmel og durummel.
Opskriften er fra Viva La Vanilla og i kan da også lige få den her:

50 g. gær
2 dl. lunkent vand
2 dl. mælk
6 spsk. olie
1 spsk. sukker
1 tsk. groft salt
2½ dl. grahamsmel
2½ dl. durummel
2½ dl. havregryn
3 dl. hvedemel

1. Opløs gæren i det lunkne vand.
2. Tilsæt mælk, olie, sukker og salt.
3. Rør grahamsmel, durummel og havregryn i.
4. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, og ælt dejen godt sammen.
5. Stil dejen til hævning i 45 min.
6. Form dejen til  ca. 14 små brød og lad dem efterhæve i 20 min.
7. Rids riller i brødene, og pensl dem med mælk.
8. Bag bollerne i en 220 grader varm ovn i ca. 15 min.
IMG_4065 Clille

Bon appetit!

3 thoughts on “Flere lækkerier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *