Nydam Tveir

Den 17. august 2013 var en meget stor dag for en masse søde mennesker – bl.a. mine forældre. De har været med til at arbejde på rekonstruktionen af Nydambåden, og den skulle søsættes denne dag! Jeg var blevet spurgt om jeg ville være en af fotograferne og jeg elsker jo at lege med mit kamera, så selvfølgelig ville jeg det!
Min mor har farvet og håndsyet tøjet de havde på og min far have brygget mjød i store mængder (Og den kan man altså godt blive lidt afhængig af – nuii den er god!!). De har begge to desuden været med til at lave alt torvet der er brugt på båden!

Mine forældre i deres flotte jernalderkostumer! Min fars hat er nålebudet. Der er intet overladt til tilfældighederne og det er alt sammen lavet på den måde man gjorde i jernalderen! Der er IKKE brugt symaskine!

IMG_0267Clille

Båden i nausten – Klar til at komme i vandet.
IMG_0311Clille

Min mor spinder på en af hendes smukke håndtene! Der kommer meget lækkert garn ud af det!
IMG_0314Clille

Båden i nausten. Utroligt så flot den er. Alt er lavet fra bunden – selv naglerne/sømmene er smedet af dem.
IMG_0385Clille

De Kongelige ankom – Prins Joachim er protektor for projektet og han havde taget sin kone Prinsesse Marie med, samt de 3 søde Prinser.
Her er Prins Henrik i tryghed ved mor!
IMG_0521Clille

Den Kongelige familie – Venter på at talerne er overstået 🙂
IMG_0629Clille

Prinsesse Marie skal døbe båden – Og til det skal selvfølgelig bruges fars hjemmebryggede mjød – og selvfølgelig i et drikkehorn!
IMG_0670Clille

“Nydam Tveir skal være dit navn, held og lykke følge din færd” !!
IMG_0674Clille

Og SÅ skulle båden i vandet! Dette skulle Prins Joachim hjælpe med!
IMG_0690Clille

Og i vandet kom den!
IMG_0765Clille

Næste år skal den på togt til Slesvig. Der skal ro’s hele vejen og alle glæder sig!

Det var en skøn og stor dag og skønt vejr! Jeg er glad for at jeg var en del af det! <3

7 thoughts on “Nydam Tveir

  1. Jeg var der også den dag! Nogle af vores venner var også involverede i det fantastiske projekt. Vi var der en gang imellem de sidste par år og har set båden at blive til. imponerende arbejde! Flotte billeder du har taget!

  2. Sikken en oplevelse, det må ha været. Rigtig spændende project med det hele, og sikke flotte billeder, du har taget til at gemme alle minderne med. Super sejt indlæg.
    Held og lykke til alle de implicerede for den videre færd fremover også.

  3. Sikke nogle flotte billeder. Dine forældre ser unge ud – det kan være at man skulle se at leve som i jernalderen;o) Det er et imponerende arbejde både de og alle andre har lavet. Og det er godt at have en datter med et godt fotoøje til at tage billederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *