Sunde sunde sunde pandekager

For lang tid siden fik jeg – af en af mine facebookvenner – en opskrift på broccolipandekager og gulerodspandekager! Jeg har ikke fået lavet den længe, men kom i tanke om den da jeg ville finde nemme og mættende mad Ida kan spise! Og de viste jeg at være populære!! jeg har kun prøvet gulerod, da jeg ved hun kan lide kogte gulerødder.

 

 

Her er opskrifterne til de som er interesseret:

 

Broccolipandekager:

ca. 100 g. broccoli – også gerne stokken

ca. 30 g. porrer eller løg

1 æg

1 dl. mælk

ca. 4-5 skefulde mel

Salt og peber

Gerne andre krydderier fx chili, oregano, timian osv.

 

Gulerodspandekager:

ca. 100 g. gulerod

ca. 30 g. porre eller løg (Jeg havde ingen af delene og har brugt 1 forårsløg i stedet)

1 æg

1 dl. mælk (Jeg brugte sødmælk, da Ida gerne må få fedt!)

ca. 4-5 skefulde mel (Jeg brugte speltmel)

Salt og peber

Gerne andre krydderier fx chili, oregano, timian osv.

 

 

Fremgangsmåden er ens for de to forskellige slags pandekager:

 

* Kom alle ingredienserne i en blender og blend. (jeg brugte min bamix-stavblender)

* Varm en pande med olie. (Jeg brugte flydende becel – Ida fordi Ida gerne må få fedt)

* Hæld dejen på panden. (Jeg brugte en spiseske og der kunne ligge ca 5.stk på panden – Men man kan sagtens lave dem større)

* Bag dem på begge sider.

Er man ikke så meget til krydderier, kan de sagtens udelades.

 

 

Bon appetit! 🙂

 

 

11 tanker om “Sunde sunde sunde pandekager

 1. Hvor lyder det bare lækkert Ann! De er hermed gemt i inspirationsmappen og så skal jeg lige høre om jeg må have lov til at bruge denne opskrift på Madmama og gøre dig til gæsteskribent derinde på opskriften?
  Kram

 2. Det må du gerne, men jeg har fået opskriften af Anja eller Anita, så det er ikke min opskrift 🙂

 3. Tusind tak Ann, så vil du i løbet af et par dage kunne se dig selv som skribent på Madmama 🙂 Servere du dem til frokost/aftensmad eller mellemmåltid?
  Kram

 4. Vi har fået at vide at Ida skal spise når hun er sulten (hun skal gerne tage lidt på) Så hun fik som mellemmåltid. Men vil tro man også kan spise dem som tilbehør til aftensmaden og jeg ved at nogle bruger dem på rygbrød 🙂
  Det gode ved dem er at de kan tages med når man skal på tur osv – ligesom boller og pølsehorn 🙂

 5. Ahh jamen endnu bedre og tak for beskrivelsen, det er guld værd at have stående ved opskriften, så folk kan forholde sig til hvordan de kan bruge dem 😀

 6. Jeg tænker at man også kan nøjes med halv mel og så lave dem helt tynde og store på panden. Så vil man kunne bruge den til Wraps med hakket oksekød eller kylling i 🙂 Det skal jeg i hvert fald have prøvet af herhjemme! Det er jo både sundere og billigere end at købe de færdige 🙂

 7. Hehe den lå stadig på facebook og nu er jeg glad for det! Ida vil gerne spise dem – og hun har ellers ikke ret meget mad hun kan li’! Så det er jo virkelig dejligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *