Sommerferiebog

 

Jeg har de sidste par år lavet sommerferiebøger til Ida. I år var det Julies tur til også at få en ferie bog – dvs jeg skulle denne gang lave 2 stk! Men de er så hyggelige og nemme at lave, så det gjorde ikke noget. Og det allebedste var at både Ida og Julie blev så glad for dem at de sover med dem! Det gør jo hele arbejdet værd!

Bøgerne er lavet ved at printe billeder med lidt tekst på 10x15cm fotopapir og så er de lamineret. Der er lavet huller og sat bindingrings i – hvilket jo gør at jeg kan tilføje sider løbende, så jeg ikke skal sidde med det hele den sidste dag i ferien.
IMG_5213lille

Idas feriebog:
IMG_5214lille

Julies feriebog:
IMG_5215lille

Et kig indeni bøgerne:
IMG_5216lille

endnu et kig i bøgerne:
IMG_5217lille

Bagsiden af bøgerne:
IMG_5218lille

Mange af billederne er ens da de jo har oplevet det sammen. Men der er også billeder af dem hver i sær i bøgerne.

Det gode ved bøgerne er at vi længe efter sommerferien er slut, kan tale sammen om hvad vi lavede. Det hjælper børn til at huske.
Derudover så have begge pigerne dem med i henholdsvis børnehave og dagpleje. Her kunne pædagoger og dagplejer også tale om sommerferien med dem, og de kunne forstå hvad pigerne snakkede om. Den har været et kæmpe hit!!
Det er Idas 3. bog og Julies 1. bog – Og de gamle af Idas bliver stadig fundet frem og kigget i!!
Bøgerne kan jo også laves over en efterårsferie, december måned (hvilket jeg har overvejet at prøve i år), påskeferie, fødselsdagen eller hvad det nu skulle være.

6 tanker om “Sommerferiebog

  1. Kanon super god ide – særligt med at laminere bøgerne, så de kan holde i mange år. Laver selv i ny og næ små billedbøger til mine nevøer og selv den ældste på 8 år er super glad for dem. Børn elsker at gen-opleve gode minder og oplevelser.

  2. Det er altså bare en super fin idé og jeg tror jeg vil bruge det noget mere til begge unger for de er vilde med Elias’ familie fotobog, så mon ikke vi skal i gang med de der små bøger igen 😀
    De der ringe, hvor har du fået fat i dem henne? Det er jo et langt billigere alternativ end det jeg har haft gang i 😉

  3. Hvor er de bøger fine, og jeg er slet ikke i tvivl om, at begge piger vil slide dem op.
    Det er et godt huske-værktøj, og en fin ting at kunne snakke om og genopleve.
    Rigtig pædagogisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *